Top Túra Team
CORSO
TS PRODUKCIÓ KFT.
KAPOSTV
XDEKOR
KAPOSEXTRA
HANGÁSZ
KAPOSPONT
XL FITTLESZ
SONLINE
Top Túra team
BemutatkozásHírekGalériaVideókLetöltésekElérhetőség

 Első KAPOSVÁR TROPHY terepjáró verseny 

       
  


Háromnapos izgalom, szórakozás és jókedv

A Trophyra figyelt mindenki

Jókedv, izgalmas és meglepő feladatok, csillogó terepjárók jellemezték a január 25-dike és 27-dike között megtartott I Kaposvár Trophyt. A versenyzők mintegy 180 kilométert tettek meg és 25 állomáson bizonyítottak, sőt esténként sem pihentek, ugyanis ekkor a szórakozásé és a jótékonyságé volt a főszerep. Kováts Csaba szervezővel beszélgetünk.

Véget ért az I. Kaposvár Trophy. Milyennek értékeli a terepjárós versenyt?

topteam_014_160Azt tapasztaltam, hogy sokan beszélnek róla a városban. Úgy tűnik már az első rendezvényünkkel sikerült megmozgatni a kaposváriakat, az egészen fiataloktól az idősekig. Odafigyeltek ránk a közélet szereplői és a vállalkozók is, ezért pedig köszönet jár az összes helyi média képviselőinek, kiemelten az Enjoy Rádiónak, a Kapos Extrának, a Kapos Televíziónak, és a Somogyi Hírlapnak. Elértük a célunkat, hiszen a három nap alatt összekovácsoltuk a más-más színekben induló csapatokat, a társaság vidám volt, és szemmel láthatóan kitűnően érezte magát. A szervezés és a lebonyolítás hibáit kielemeztük és a következőkben kijavítjuk. Igen, nyugodtan kijelenthetem, hogy egy sikeres rendezvényt tudunk magunk mögött.

Miként sikerült idáig eljutni?

A Trophy szervezésekor minden a hármas szám körül forgott. Három hónap kellett a három napos verseny megszervezéséhez, harminchárom csapat állt rajthoz, a jótékonysági esten 300 ezer forintot adtunk át a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Központnak, és most már elmondhatom azt is, hogy három napig nem aludtam. Az autószalonok és a helyi vállalkozók nagyon jól fogadták az ötletet, sőt a közéleti szereplők is. Szita Károly, Kaposvár polgármestere volt a fővédnök, míg Mergancz Sándor, rendőrkapitány jóvoltából a szervezet a biztonságról gondoskodott. A verseny alatt egyetlen koccanás sem történt, talán köszönhető ez annak is, hogy az egyenruhások különös gonddal odafigyeltek a versenyzőkre. A rajtot megelőzően elkészült a Kaposvár Trophy Magazin is, amelyet a Kapos Extra csapatával közösen készítettünk el, az eredménnyel pedig mindannyian elégedettek vagyunk.

Milyen feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek?

Igyekeztünk sokrétűek, lenni, így a műveltség, az ügyesség és sport területén egyaránt kellett bizonyítani a csapatoknak. A visszajelzésekből kitűnik, hogy a legmegrázóbb feladat a Lovasakadémián várta a versenyzőket, ahol egy lovas-szekeret kellett húzni, illetve tolni. A három nap alatt 25 állomást kellett végigjárni, így könnyedén kijön a mintegy 180 megtett kilométer. Beiktattunk úgynevezett ellenőrző pontokat is, ahol nem csak egy pecsétet kaptak lapjukra a csapatok, hanem némi útravalót is. A város kulturális nevezetességei mellett meglátogattuk a környék műemlékeit is. Jártunk a Jégcsarnokban, a Városi Fürdőben, a Sportcsarnokban együtt szurkoltunk a K.K.K-nak. A Plázában, három vendéglő fogott össze, hogy kiszolgálja a megfáradt vendégeket, akik ugyanitt a kaszinóban, szerencséjüket is próbára tehették. Vendégül látott minket a Viccolo Étterem, a Corner Étterem, a Bombardier Pub, a Kupola Kávézó, a Menfis Kávézó. Az Együd Árpád Művelődési Központban és a Dorottyában több, mint 200-an vettek részt rendezvényeinken Utóbbi báltermében adtuk át a díjakat: a legjobban a Toyota és a Viccolo Étterem közös csapata szerepelt, a második helyen a Mobiland végzett, míg a harmadikon a Peugeot Kampf négy versenyzője.

Lesz folytatás?

Igen, mindenképpen szeretnénk további kihívások elé állítani a kaposváriakat, sőt más somogyiakat is. Ennek érdekében szeretném megkeresni az érintett vezetőket. Annyit már most elárulhatok, hogy a megyei versenyben hármasával mennek majd az autók ellenőrző pontról-ellenőrző pontra, mindig egy kistérségen belül. Az is biztosnak tűnik továbbá, hogy a versenyzők nagyobb csomagokkal érkeznek majd, mint a januári versenyre, hiszen szállásról is mi gondoskodunk.

Varga Kata

 

A RENDEZVÉNY ELŐZMÉNYEI 

Autóverseny már régen volt Kaposváron. Olyan, amit mi találtunk ki, talán még soha.
Nehéz ma a felgyorsult világunkban újdonsággal felhívni a figyelmet magunkra, pedig nekünk Somogyiaknak, és Kaposváriaknak nagy szükségünk volna lemaradásunk csökkentésére. Bőven van, amire felhívjuk a figyelmet. Ezen gondolatok alapján rendezzük meg az első KAPOSVÁR TROPHY terepjáró versenyt. 

Az első KAPOSVÁR TROPHY terepjáró verseny célja: Megismertesse, ápolja és népszerűsítse Somogyország és a megyeszékhely Kaposvár értékeit. Felkeltse az érdeklődők figyelmét a gazdasági, a turisztikai, a gasztronómiai lehetőségek iránt. Természetesen nagy hangsúlyt helyezünk a környezetvédelemre és a közlekedésbiztonságra is. Ezért a rendőrség bevonásával és a KRESZ szabályainak a betartásával balesetmentesen szeretnénk a trophy-t lebonyolítani. Bízunk benne, hogy a rendezvény a térség rangos társadalmi, gazdasági és egyben társasági eseményévé növi ki magát.  

Az első KAPOSVÁR TROPHY terepjáró verseny főbb jellemzői:  A  3 napos verseny 2008. január 25-27 között kerül megrendezésre, csatlakozva ezzel Kaposvár Város Ünnepi hetének programsorozatához.  A versenyző csapatokat Kaposvár polgármestere és a városi rendőrkapitány indítaná a Kossuth térről. Innen rendőri felvezetéssel érkeznének a csapatok a különböző helyszínekre. A napi célállomásokat egy-egy kaposvári (somogyi) turisztikai-gasztronómiai vagy szponzorált helyen jelöljük ki, ahol a versenyzők ellátása is biztosított. Esténként szórakoztató sport, művészeti, kulturális programok és 26-án jótékonysági est színesítik a rendezvénysorozatot. A kaposvári Lions Klub és a Teleki Optika által felkarolt jótékonysági estünk bevételét a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon lakóinak szemészeti vizsgálatára, illetve a rászorultság mértékében szemüvegekre költjük. A napi útvonalak megtétele során előre kijelölt ellenőrző állomásokon kell áthaladni a versenyzőknek, ahol különböző feladatokon vesznek részt. Ezek értékelése illetve pontozása része a versenynek, hiszen a túra végén a legeredményesebb csapatokat jutalmazzuk. A verseny összdíjazása 1.ooo.ooo.-Ft. Záró eseménye az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség, ahol a fővédnökséget vállaló közéleti személyeken kívül megjelenhetnek a támogatók is, akik a díjak átadásában is közreműködhetnek.

Az első KAPOSVÁR  TROPHY Terepjáróverseny résztvevői: A versenyre nevezhetnek helyi autókereskedések és saját terepjáróval, önálló csapatként magánszemélyek is. A márkakereskedők minimum két autót nevezhetnek. Az egyik autóba a kereskedő, a másik autóba a szervező delegálhat csapatot. A helyi média képviselői versenyzőként vesznek részt a trophy-n. Mivel a rendezvény útvonalán napi több alkalommal különböző programokat tervezünk, ezért a helyi szakmai és lakossági közönség is bekapcsolódhat a rendezvénysorozatba. A rendezvény végén multimédiás összefoglalót készítünk. Megjelenik egy magazin, plakátok, verseny itiner, a helyi rádióban, tv-ben riportok, újságcikkek, stb. Ezen kiadványok széles körben való terjesztése révén valósítjuk meg azon marketing célokat, amivel Somogyországot és Kaposvárt még ismertebbé tehetjük.  

Az első KAPOSVÁR TROPY terepjáró verseny visszhangja: A trophy minden általa érintett helyszín számára komoly reklám lehetőséget kínál azáltal, hogy népszerűsíti az adott térség gazdasági, kulturális és turisztikai  ismertségét a versenyről tudósító televíziók, rádiók és az írott sajtó által. Meggyőződésünk, hogy a rendezvény turizmusra gyakorolt és térségfejlesztő hatása jelentős. Ezért bízunk benne, hogy az üzleti élet szereplői, a politikusok és a hétköznapi emberek közül is egyre többen mutatják meg, hogy együtt, közösen, összefogva valóban sokat tehetünk a térség fellendítésért. 

Jövőbeni elképzelések:   A sikeres városi rendezvényt követően, felhasználva annak tapasztalatait, nyár elején szeretnénk egy nagyszabású megyei rendezvényt is szervezni. A verseny lebonyolítása hasonló formában, de a megyét bejárva valósulna meg, Somogy Megyét és értékeit népszerűsítve.  

 

Információk a versenyről

Verseny neve:   I. Kaposvár Trophy Terepjáróverseny

Névadó főszponzor:   Enjoy Rádió 91,2

Verseny rendezője:   Top-Túra Team 7400 Kaposvár, Fő u. 28.

Verseny szervezője:   Kováts Csaba   06-30-9320-845

Verseny orvosa:   dr. Szilvási Zoltán

Verseny technika felelőse:  Berkes Tamás

Verseny jogi képviselője:  dr. Farkas Géza

Verseny biztonsági felelőse: Vigh Attila

Verseny időpontja:   2008. január 25-26-27.

Díjazása:    összdíjazás: 1.000.000.-Ft

1. díj:
4 db 100.000.-Ft/db értékű, 50x60 méretű, Kaposvár jellegzetességeit ábrázoló festmény
A képek alkotója:  Pető Csaba festőművész
A képek keretezője:  Kurucz Zoltán üveges-képkeretező

2. díj:
4 db 85.000.-Ft/db értékű, 3 napos tengeri túra Horvátországban, Gib Sea 43 vitorlással, teljes ellátással, a Top-Túra Team jóvoltából, 2008. szeptember 2o-27 között.

3. díj:
4 db 65.000.-Ft/db értékű, fél éves kombinált fittneszbérlet az XL-Fittlesz jóvoltából.

Nevezési díj:    25.000.-Ft/fő

Nevezési határidő:   2007. 12. 31.

Nevezési lehetőségek:  egyéni / csapat nevezés (3 + 1 fő)

Terepjárók:    márkakereskedők által biztosított kb. 30 db (saját tulajdonú kb. 10 db)

Résztvevők:    kb. 150 fő

Tervezett program
I. Kaposvár Trophy

Január 25. péntek

1o.3o-tól gyülekező és regisztráció a Kalmár Parkolóház tetején.
11.3o-tól a résztvevők bevonulása a Kossuth térre térzenével.
11.55-kor ünnepélyes megnyitó.
12.oo-tól Start.

Ezen a napon, 12 állomáshelyen adnak számot tudásukról a résztvevő csapatok.

17.oo-től Napi pontozólapok leadása, és gyülekező a Kupola Kávéházban. A napi verseny zárása kb.: 18.oo órakor.
19.oo-tól vacsora a Kapos Plazaban.
2o.3o-tól Program a Plazaban
22.oo-től Parti a Bombardier Pubban.

Január 26. szombat

o9.oo-tól Rajt a Kalmár Parkolóháztól

Ezen a napon szintén látványos ügyességi és sport feladatok kerülnek végrehajtásra.
pl.: autós ügyességi verseny, kerékcsere verseny stb.

12.oo-14.oo-ig Ebéd a Corner étteremben.
A napi verseny zárása kb.: 17.3o órakor a Sonax autómosónál lesz, ahonnan a mezőny közösen megy a Városi Sportcsarnokhoz, és 18.OO órától együtt szurkolnak a Kaposvári KK csapatának.
21.oo-től Jótékonysági est vacsorával és színvonalas műsorral az Együd Árpád Művelődési Központban.

Január 27. Vasárnap

o9.oo-től Rajt a Sportcsarnoktól.

Ezen a napon sport feladatok kerülnek végrehajtásra.

12.3o-tól a mezőny felvonulása és érkezése a Sétáló utcához.
13.oo-tól Ünnepélyes eredmény hirdetés a Dorottya Szálló nagytermében.


TÁMOGATÓK: 

kalmar_80

 logo1_120

kapora_80

 kupola_logo_80

logo_80 

logo_80_01 

teletank_120 

peto_80

sonax_80

tommaso_80 

kurucz_120

grafit_80

perfect_logo_80

viccolo_reklam_www_80

bau_logo_80

logo_120

robike_120

hitlogo_80

szent_80

generali_120

rsg_logo_80

plogo_80

kkk_80

logo_80_02

logo_120

dorottya_120

emblema1_120

logo

logo_80_01

logo_msolata_120_01

log_120

prait_logo_120

ctr2008

adoangyal_logo_120

xdekor_logo_120

smmi_logo_80

logo_120_02

jegcsarnok_120

sportcsarnok_120

 

somogyorszaglogo_120

 somogytv_80

kaposradio_80

A TOP-TÚRA-TEAM CSAPATA:

Kováts Csaba
Barta Szílvia
Péter Attila
Vígh Attila
Berkes Tamás
Kránicz Andrea
Kun Béla
Kurucz Zoltán
Kurucz Krisztián
Molivili

Design:
Webgyártó.hu
Grafit Reklám
Xdekor Design
Bíró Péter Cagi
Rátfai Tamás

 

 

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Jelenleg nincs aktuális esemény

Kaposvár trophy

Kaposvár trophy2

Kaposvár Trophy1

Somogy Trophy2.

Somogy Trophy1.

KORÁL KONCERT

TAVASZI ZSONGÁS

LEADER TROPHY

 
Top Túra Team